تحقیق باموضوع
طلا (GOLD)
103صفحه قالب ورد قابل ویرایش
بخشی ازمتن:
مقدمه
براي قرن ها، طلا به ويژگي هاي منحصر به فرد، نايابي، زيبايي، و عدم فناپذيري، مورد توجه هميشگي انسانها بوده است. كشورها طلا را به عنوان ذخيره ثرونت ووسيله اي براي تبادل معاملاتيپذيرفته اند و افراد براي كسب اطمينان از تغييرات و عدم ثبات پولهاي كاغذي، همواره بدنبال خريد و ذخيره طلا بوده اند. در حال حاضر، معاملات طلا بجاي شيوه هاي سنتي استفاده از شمش، سكه و جواهرات، در بازارهاي بورس بين المللي صورت مي گيرد. قراردادهاي سلف خريد و فروش طلا، از ابزارهاي معاملاتي با ارزش هستند كه توليد كنندگان تجاري و مصرف كنندگان طلا از آنها استفاده مي كنند.
طلا در طبيعت به صورتهاي مختلفي يافت مي شود: در تركيبات نقره و سرب، رگه هاي كوارتز، طلاي بستر رودخانه و يا به همراه سولفيدها، در آب شور مقادير قابل توجهي طلا يافت مي شود اما استحصال آن مقرون به صرفه نيست.
تلاشهاي اوليه براي كسب طلا از هنگام اولين سفر دريايي كريستلف كلمب صورت گرفت. از سال 1492 تا 1600، كشورهاي آمريكايي شمالي و جنوبي و جزاير واقع در كارائيب بيشترين ميزان استخراج طلا را داشتند و معاملات تجاري عمدتا توسط اين كشورها انجام مي شود. در اواسط قرن 17، كلمبيا، پرو، اكوادور، پاناما، و جزاير اطراف آن بيش از 61% از طلاي كشف شده جديد را در اختيار گرفتند. در قرن 18، اين كشورها 80% طلاي جهان را عرضه مي كردند. پس از اكتشاف طلا در كاليفرنيا در سال 1848، آمريكاي شمالي به عنوان بزرگترين توليد كننده و عرضه كنده طلاي جهان شناخته شد. از سال 1850 تا 1875 مقدار اكتشاف طلا در جهان از 350 سال گذشته آن، بيشتر شد و در سال 1890، رگه هاي يافت شدة طلا در آلاسكا و يونان مهمترين منابع طلا شناخته شدند و تنها اندك زماني پس از آن، طلا در آفريقا كشف شد و امروزه، بزرگترين توليد كنندگان طلا : آفريقاي جنوبي، ايالات متحده آمريكا، استراليا، كانادا، چين، اندونزي و روسيه هستند.
ايلات متحده آمريكا، اولين نقش رسمي مبادلاتي طلا به عنوان پولرا در سال 1792 اجرا كرد و كنگره پشتوانه پول كشور را با دو فلز طلا و نقره تعيين نمود. طي ركود بزرگ اقتصادي در دهه 1930، بيشتر كشورها براي تثبيت بيشتر وضعيت اقتصادي، پول خود را از طلا جدا كردند، بار ديگر، در سال 1944 طلا به سيستم پولي بازگشت و آن زماني بود كه معاهده (Bertton Woods) ارزش پول كاغذي كشورهاي جهان را با دلار آمريكا تعيين كرد كه خود دلار نيزپشتوانه طلا را بخود گرفت. اين معاهده تا سال 1971 پايدار بود و سرانجام نيكسون، رئيس جمهور وقت آمريكا، بالغو اين قرارداد، به تسلط طلا بر دلار پايبان دادژ در حال حاضر، قيمت طلا به صورت آزاد و با چرخه عرضه و تقاضا تعيين مي شود و عوامل سياسي و اقتصادي در تغيير است قيمت آن نقش دارند.
طلا يكي از كالاهاي تجاري حساس و حياتي است. از ويژگي هاي اين فلز قيمتي مي توان به اين موارد اشاره كرد: بهترين هدايت كننده الكتريسيته، مقاومت بسيارزياد در مقابل خوررگي و نيز يكي از مواد پايه كه در تركيبات شيميايي و ابزارهاي جديد مورد استفاده قرار مي گيرد.
در حال حاضر طيف وسيعي از شركتهاي معدني، توليد كنندگان، بخشهاي صنعتي و مصرف كنندگان در معاملات طلاي بازارهاي بورس جهاني فعاليت دارند و از آنجايي كه بطور سنتي، طلا ثروت و سرمايه محسوب مي شود، بسيار از سرمايه گذاران اقدام به تبديل بخشي از سرمايه هاي خود به اين فلز گرانبها و خريد و ذخيره آن مي نمايند.
فهرست برخی ازمطالب:
6_1589105846_40438_7162_1214.zip0.08 MB |