تحقیق باموضوع آب و فاضلاب منطقه سمنان در اجراي برنامه مديريت
تحقیق باموضوع  آب و فاضلاب منطقه سمنان در اجراي برنامه مديريت

توضیحات:

تجربه آب و فاضلاب منطقه سمنان

در اجراي برنامه مديريت مصرف سال 80-79

57صفحه قالب ورد قابل ویرایش

بخشی ازمتن:

- ظرفيتها و محدوديتهاي تأمين توزيع آب در سمنان

شهر سمنان مركز استان با مساحت 18750 كيلومتر مربع در دامنه جنوبي البرز واقع گرديده و متوسط بارندگي آن 130 ميلي متر است. آب و هواي گرم و نيمه خشك كويري، بارندگي كم و رطوبت اندك عملاً اين شهر را با كمبود آب شرب و كشاورزي مواجه نموده است.

با توجه به گسترش صنعت در سمنان و توليد فاضلابهاي صنايع مختلف حفاظت آبهاي زيرزميني موجود از آلودگي امري ضروري بنظر مي رسد.

1-2- وضعيت آبهاي سطحي سمنان

شهرستان سمنان به لحاظ منابع آب سطحي در زمره شهرهاي كم آب محسوب مي شود. بطوريكه كليه رودخانه هاي شهرستان اغلب خشك و كم آب مي باشند و تنها در مواقع بارندگيهاي زياد تشكيل سيلاب داده و به دشت كوير منتهي مي شوند.

مهمترين رودخانه شهرستان كه در واقع وجود شهر سمنان و آبادي و خرمي آن از قديم به واسطه وجود آن مي باشد، رودخانه گل رودبار است. اين رودخانه از كوهستانهاي شمالي شهر سرچشمه مي گيرد.

پتانسيل آبدهي رودخانه گل رودبار با احتساب سيلابهاي قديم حدود 5/17 ميليون متر مكعب در سال مي باشد، جريانهاي سطحي اين رودخانه علاوه بر اينكه سفره آبرفتي و دشت سمنان را تغذيه مي كند در زمان گذشته توسط تأسيساتي به نام آب پخش كن واقع در 3 كيلومتري شهر تحت كنترل درآمده و سپس به 5 بخش تقسيم شده و هر كدام بوسيله نهري وارد استخر جداگانه اي گرديده و از آنجا به مصرف سيستم آبياري كشاورزي مي رسيده است.

در سال 1370 به منظور تأمين آب شهروندان سمندان، آب چشمه گل رودبار كه تا قبل از اجراي پروژه در بستر مسيل رودخانه در جريان بوده است از محل مظهر چشمه تغيير مسير داده و با انجام خط انتقال جديد توسط لوله هاي داكتيل جهت شرب سمنان هدايت شده است.

2-2- وضعيت آبهاي زيرزميني سمنان

حوضه آبريز سمنان بين دو ارتفاع حداقل 850 متر (معدن گوگرد) و حداكثر 3308 متر (قلعه كوه آسمانلو) گسترده شده است. ارتفاع مياني آن 1518 متر وارتفاع متوسط آن 1576 متر از سطح آزاد دريا مي باشد.

سطح آبهاي زيرزميني شهر سمنان و نواحي اطراف بطور كلي پايين بوده و براساس بررسيهاي بعمل آمده سطح آب زيرزميني شهر سمنان از سال 1353 تا كنون بصورت زير بوده است.

در سال 1353 براساس نقشه منحني هم عمق سطح آبهاي زيرزميني در شمال شهر سمنان از 130 تا 80 متر به سمت جنوب مي رسيده است. در قسمت مياني شهر سطح آب از 80 تا 50 متر نوسان داشته و در قسمتهاي جنوبي شهر سطح آب از 50 تا 350 متر تغيير كرده است. در سال 1368 براساس نقشه هم عمق سطح آب زيرزميني در شمال شهر سمنان عمق آب از (140 تا 100) متر در قسمتهاي شمالي تا مياني (از 100-65) متر و در قسمتهاي جنوبي از (65-30) متر متغير بوده است.

كه با عنايت به توضيحات ارائه شده محدوديتها و افت منابع آبي اعم از سطحي و زيرزميني كاملاً مشهود بوده كه خشكسالي سالهاي اخير استفاده از اين منابع محدود را محدودتر نموده است. به عنوان مثال تنها رودخانه در سطح شهرستان (گل رودبار) ميزان دبي آن از 570 ليتر در ثانيه در سال 1372 به 220 ليتر در ثانيه در شهريور 79 رسيده است كه روند كاهشي آن نگران كننده بوده كه لازمه حل مشكلات مرتبط با آب استفاده صحيح و منسب و اعمال الگوي صحيح مصرف و حركت به سمت مصرف سرانه استاندارد مي باشد.

مصرف سرانه آب سمنان

مصرف سرانه آب بسته به خصوصيات اجتماعي، فرهنگي و بهداشتي هر شهر يا كشور متفاوت مي باشد. بطوريكه هر چه سطح بهداشت و اقتصاد در كشور بالاتر باشد مصرف آب افراد آن اجتماع بيشتر خواهد بود.

در مورد شهر سمنان مصرف سرانه آب براساس محاسبات انجام شده در سال 1373 ، 485 ليتر در روز بوده است با عنايت به اينكه آمار مزبور در سالهاي ابتدائي تشكيل شركت بوده و آمار و اطلاعات مصرف و توليد كاملاً غني نبوده است لذا اغراق آميز به نظر مي رسد كه پس از بررسيهاي مجدد مصرف سرانه در سال 75 مورد بررسي قرار گرفته و مصرف سرانه 379 ليتر در روز محاسبه شده است كه آمار مزبور زنگ خطري براي شهر بوده و لزوم دقت در امر مصرف مشتريان با كاربريهاي مختلف را مضاعف مي نمايد. البته لازم به ذكر است كه يكي از دلايل بالا بودن مصرف سرانه عدم دقت در استفاده مناسب از انشعابات فضاي سبز (شهرداري و … ) بوده كه انشاء الله با همكاري شوراي شهر و شهرداري سمنان در مصرف بهينه فضاي سبز بايد تجديد نظر شود.

از آنجائيكه مصرف سرانه آب، بدليل بالا رفتن سطح درآمد و بهداشت، روند افزايشي را طي سالهاي آينده خواهد داشت. در صورت عدم استفاده از ابزارهاي مديريت مصرف حتي با انتقال آب چشمه روزيه به سمنان مسئله كمبود آب در افق سال 1400 گريبانگير شهر سمنان خواهد شد. كه اگر ميزان افزايش مصرف سرانه آب را معادل يك دهم نرخ رشد جمعيت در نظر بگيريم.

فهرست برخی ازمطالب:

- مقدمه.............................................................................................................

2- ظرفيتها و محدوديتهاي توزيع آب در سمنان...............................................

3- تحليل وضعيت مشتريان شهرستان سمنان....................................................

4- طرح آب به حساب نيامده و عمليات پيمايش خانه به خانه.........................

5- نرخ گذاري و اعمال تعرفه مناسب و تأثير آن در مديريت مصرف...............

6- برنامه هاي آب و فاضلاب منطقه سمنان در زمينه مديريت مصرف.............

1-6- تغيير در الگو و روشهاي مصرف و جلب مشاركت مردمي......................

2-6- برگزاري جلسات توجيهي و ارتباط حضوري با مشتريان پر مصرف.......

3-6- نصب ترويج تجهيزات كاهنده مصرف....................................................

4-6- تدوين استاندارد مصرف براي اماكن عمومي و ادارات.............................

5-6- اجراي سيستم تله مترينگ و تأثير آن در مديريت مصرف........................

6-6- بهينه سازي مصرف آب كشاورزي..........................................................

7-6- بررسي انشعابات فضاي سبز...................................................................

8-6- تعديل فشار شبكه و سرويس شيرآلات...................................................

7- برنامه زمان بندي طرح مديريت مصرف......................................................

مقدمه

اهداف

فرضيات

روش مطالعه

معرفي محدوده طرح

روش پايش

متغيرها

يافته ها

بحث و نتيجه‌گيري

عمليات اجرائي حاصل از پژوش

منابع مورد مطالعه


فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

5344_1583387808_38410_7162_1284.zip0.08 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 20,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت