تحقیق باموضوع اصول و مقررات ساختمان سازي
تحقیق باموضوع اصول و مقررات ساختمان سازي

توضیحات:

تحقیق باموضوع اصول و مقررات ساختمان سازي

37صفحه قالب ورد قابل ویرایش

بخشی ازمتن:

ساختمان سازي مانند بسياري از صنايع متداول در جهان داراي قوانين و مقررات خاص خود مي باشد كه عدم رعايت اين قوانين و مقررات باعث تقليل استحكام و خسارات جبران ناپذير در حين انجام كار و پس از انجام كار خواهد شد. هدف ساختمان سازي انسان محوري است.

لذا يادگيري و كار آموزي آن براي دانشجويان اين رشته زير نظر مهندسين و متخصصان اين فن طبق آيين نامه هايي كه حاصل سالها تلاش و تجربه و مطالعه دانشمندان و مهندسين اين رشته مي باشد، بسيار مهم مي نمايد. در خصوص ارائه گزارش جامع و مطلوب از كارآموزي و مفيد واقع شدن آن، كار در كارگاه ساختمان را بصورت خلاصه از ابتدا مورد بررسي قرار مي دهم.


بررسي و مقايسه تئوريهاي دانشگاهي و عمليات اجرايي در كارگاه:

«شما اصلاً به تئوريهايي كه در كلاسهاي دانشگاه فراگرفته ايد كاري نداشته باشيد.»

در بدو ورود به كارگاه ساختماني اين جمله به گوش مي رسد و تقريباً همه دانشجوياني كه براي اولين بار به كارگاه ساختماني قدم مي گذارند با جملاتي كه اين مضمون را دارند آشنا هستند. بسيار جاي تاسف و نگراني است كه ما در دو مرحله از زندگي يعني فراگيري و بكارگيري، شكافي عميق تصور كرده كه هيچ پلي ارتباط بين آن دو را ميسر نمي سازد.

چه بسا اگر مهندسين و مسئولين كارگاهها در اجرا به مطالب فرا گرفته در تئوريات نظري داشتند و از آنها كمك مي گرفتند و وسواسهاي آن زمان خود را حفظ مي‌كردند كارها بسيار عالي تر انجام مي گرفت و ساختمانهايي بسيار مطمئن تر بنا مي شد بطوريكه دغدغه خاطر چنداني در زلزله هاي عادي وجود نداشت. حال آنكه نگاهها بيشتر متوجه صرفه اقتصادي بوده تا موارد ديگر. بطوريكه حتي در كارهاي دولتي نيز اين پارامتر از اهميت فاحشي نسبت به ديگر پارامترها از قبيل ايمني، آسايش، توسعه آينده، زيبايي و… برخوردار مي باشد.

مورد ديگري كه نظر من را به خود جلب كرد و باعث تاسف من شد تاثيرپذيري برخي از مهندسان و صاحبنظران كارگاه از بناها و استاد كارهاي جزء بود. بطوريكه اين آقايان حتي به خود زحمت فكر كردن به عواقب آن كار را نمي دادند، حال تجزيه و تحليل آن پيشكش.

عكس العمل نادرست كارگاهيان در مورد نظرات دانشجويان فيزيكي از نقصهاي كارگاه مي باشد، هرچند خود آنان نيز بعداً آن نظريات را كاملاً تصديق مي كنند اما در عمل به كار نمي برند.

مراحل طراحي ساختمان:

فاز 1: (مرحله اول) A- مطالعات B- ارائه طرح فيزيكي مقدماتي

فاز 2: تهيه نقشه هاي اجرايي و گزارشات محاسبات فني

فاز 3: اجرا طرحها و نقشه ها

فاز 1:

الف- مطالعات: قبل از احداث هر ساختماني بسته به نوع كاربري (خاص مثل فرودگاهها، بنادر، ترمينالها، راه آهن و… يا عام مثل مسكوني، آموزشي، اداري، تجاري، بهداشتي درماني و…) بايد مطالعاتي در مورد آن انجام دهيم. مثلاً محل قرار گرفتن زمين، مقاومت زمين (آزمايش خاك محل)، براي احداث سازه چگونگي تابش آفتاب در محل احداث سازه، بررسي شرايط جوي (باد، باران، رطوبت، گرما، سرما، برف و…) استفاده از بهترين مصالح با در نظر گرفتن موقعيت هاي مطالعه شده.

ب- ارائه طرح فيزيكي مقدماتي: كه بر طبق آن كاربري سازه را مشخص مي كنيد، مثلاً دانشگاه مي سازيم كه در آن به كلاس و آزمايشگاه برويم، ساختمان تجاري بنا مي‌كنيم كه محل خريد و فروش كالاهاي مختلف مي باشد و…

فهرست برخی ازمطالب:

بررسي و مقايسه تئوريهاي دانشگاهي و عمليات اجرايي در كارگاه: 3

مراحل طراحي ساختمان: 4

فاز 1: 4

فاز 2: تهيه نقشه هاي اجرايي و گزارشات محاسبات فني.. 5

فاز3: اجرا 5

كلياتي در مورد ساختمانهاي فلزي: 6

مزايا و معايب ساختمانهاي فلزي.. 7

ساختمانهاي بتني: 8

مزايا و معايب ساختمانهاي بتني.. 9

مراحل اوليه ساخت يك ساختمان. 10

1- بازديد از زمين: 10

2- پياده كردن نقشه: 10

رُپر. 11

گودبرداري.. 11

حال اين سوالي است كه تا چه عمقي بايد گودبرداري را انجام داد؟. 12

شيب ديواره‌هاي محل گودبرداري.. 13

پي‌كني.. 14

1- دسترسي به زمين بكر. 14

2- محافظت پايه ساختمان. 15

ابعاد پي.. 16

بتن مگر. 17

قالب بندي.. 18

داربست... 19

قالب بندي سقف.... 20

آرماتور بندي.. 22

يك نكته مهم! 24

ستون. 27

بتن ريزي.. 28

تيرچه. 29

بلوك.... 31

ميلگردهاي ممان منفي.. 31

ميلگرد حرارتي.. 32

كلاف عرضي.. 32

قلاب اتصال. 33

بتن ريزي.. 33

بتن سبك چيست؟. 37

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

15_1583296727_38319_7162_1018.zip0.03 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 20,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت