تحقیق باموضوع سيمان چيست؟
تحقیق باموضوع سيمان چيست؟

توضیحات :

تحقیق باموضوع سيمان چيست؟

35صفحه قالب ورد قابل ویرایش

بخشی ازمتن:

مقدمه

سيمان چيست؟

از زمان باستان کاربرد مواد سیمانی سابقه ای طولانی دارد. مصریان قدیم از سنگ گچ ناخالص پخته استفاده می کردند. یونانی ها و رومی ها سنگ اهک پخته را بکار میبردند و بعدا افزودن اب ماسه خزه سنگ ریزه یا اجر و سفال های شکسته را به اهک اموختند و این اولین ساخت سیمان در تاریخ بود. ملات اهک در زیر اب سخت نمی شود لذا رومی ها اهک و خاکستری های اتشفشانی یا سفال های رسی پخته شده نرم را با هم اسیاب می کردند و برای ساختمان های زیر اب استفاده می نمودند.

سيمان ها مواد چسبنده اى هستند که قابليت چسبانيدن ذرات به يکديگر و بوجود آوردن جسم يک پارچه از ذرات متشکله را دارند. اين تعريف از سيمان داراى آن چنان جامعيتى است که مى تواند شامل انواع چسبها از جمله چسبهاى مايع که در چسبانيدن قطعات سنگ يا سنگ و فلزات به يکديگر بکار مى روند نيز بشود.

نمونه اى از اين چسبها در صنعت سيمان در کار گذاشتن آجر نسوز در کوره سيمان مورد مصرف دارد و خاصيت اصلى آن اين است که آجر نسوز ( که يک جسم سراميکى است ) را به بدنه کوره ( آهن ) مى چسباند، همچنين انواع سيمان هاى ديگر که در دندانپزشکى مورد مصرف دارند، از جمله چسب ها مى باشد. آنچه که از کلمه سيمان در اين متن مورد نظر است، آن نوع از سيمان ها است که داراى ريشه آهکى مى باشند. به عبارت ديگر سيمان هايى که ماده اصلى تشکيل دهنده آنها آهک و ماده اوليه اصلى آنها سنگ آهک است. بر اين اساس سيمان ترکيبى است از اکسيد کلسيم ( آهک ) با ساير اکسيدها نظير اکسيد آلومينيم، اکسيد سيليسيم، اکسيد آهن، اکسيد منيزيم و اکسيدهاى قليايى که ميل ترکيب با آب داشته و در مجاورت هوا و در زير آب بمرور سخت مى گردد و داراى مقاومت مى شود.

با توجه به مشخصه فوق سيمان مى تواند داراى ترکيبات متفاوتى باشد و اصولا جزو ملاتهاى آبى محسوب مى گردد. ملاتهاى آبى از دوران گذشته شناخته شده بودند، از جمله اين ملاتها آهک است که مصرى ها و يونانى ها با مخلوط کردن آن با خاکستر آتش فشانى، خاک آجر و آب به نوعى آهک آبى دست مى يافتند که خاصيت سخت شدن و فشار پذيرى داشت. با بکار بردن اين ساروج رومى ها توانسته اند ساختمانهاى عظيمى بسازند که هنوز بقاياى آنها پس از گذشت چند هزار سال پا بر جا و قابل مشاهده است.


ريشه کلمه سيمان

در رم قديم مخلوطى از خرده سنگ و آهک پخته درست مى کردند که از ترکيب اين مخلوط با آب، بتن حاصل مى گرديد و از اين بتن براى کارهاى ساختمانى استفاده مى شد. اين نوع ساختمانها را ( Opus Cdementitium ) مى ناميدند. به مرور کلمه Cementum به مخلوطهاى مورد استفاده در اين نوع ساختمان سازى اطلاق گرديد. منظور از Cementum نوع خاصى خرده سنگ بود که وقتى پودر آنها با آهک مخلوط مى گشت داراى خاصيت هيدروليکى بيشتر و به مرور در مجاورت هوا و در زير آب سخت مى گشت و داراى مقاومت قابل توجهى مى شد.

اين خرده سنگ ها يا از باقيمانده هاى آتشفشان ( خاکستر آتشفشانى ) بودند و يا از خرده آجرهاى کوره آجرپزى.

- تاريخچه کشف سيمان

با توجه به اشاره اى که به ريشه کلمه سيمان شد و با توجه به اينکه سابقه ساخت آهک به زمانه قديم ( بيش از دو هزار سال پيش ) بر مى گردد، مى توان ريشه و سابقه توليد سيمان ( منظور سيمان طبيعى) را چيزى در حد تاريخ توليد آهک دانست. در سيمان طبيعى از گرد حاصل از خاکستر آتشفشان و سنگهاى آتشفشانى ( Volcanic Tuff or Pozzolana ) و مخلوط کردن اين گرد با آهک شکفته استفاده مى شود.

تا پايان نيمه اول قرن هجدهم، عواملى که ايجاد خاصيت هيدروليکى و چسبندگى در برخى مواد مى کرد در پرده اسرار بود تا اينکه يک مهندس انگليسى به نام جان اسميتون به خواص مهم ترکيبات موجود در خاک رس و خاصيت سخت شدن اين ترکيبات پى برد. اين اکتشاف در سال 1765 و در موقعى که نامبرده بدنبال پيدا کردن مصالحى بود که داراى چسبندگى و مقاومت کافى در مقابل آب باشند، حاصل ماده اين مصالح براى تجديد بناى فانوس دريايى جان اسميتون ( Eddystone ) در نزديکى پليموت بود.

اسميتون در ساختن ملاتهاى آزمايشى خود، چند جور آهک مصرف کرد و از هر يک نمونه هايى ساخت، پس از آنکه نمونه ها خود را گرفت، آنها را زير آب گذاشت و با هم سنجيد و به اين نتيجه رسيد که بهترين آهک از پختن نوعى سنگ آهک به نام Glamorgan بدست مى آيد. از تجزيه اين سنگ آهک روشن شد که حاوى مقدارى خاک رس است. اين نکته سر نخ اکتشاف خواص هيدروليکى ترکيبات خاک رس بود. در حقيقت علت کشف فوق اين بود که اسميتون در ضمن تجزيه انواع آهک ها متوجه شد آن نوع آهکى که داراى باقيمانده محلول بيشترى در اسيد نيتريک باشد، داراى خاصيت هيدروليکى بيشترى مي باشد. اين باقيمانده ها ( Insoluble Residue ) به علت وجود کوارتز و خاک رس در سنگ آهک مورد استفاده جهت پخت آهک مى باشند.

در سال 1776 يک نفر انگليسى ديگر به نام James Parker سيمان هيدروليکى ديگرى ساخت و نام آنرا سيمان رومى ( Roman Cement ) گذاشت. اين سيمان ( آهک آبى ) از پختن قلوه سنگ هاى آهکى رسى ( گلاهک Septaria ) بدست آمد. اين سيمان در همان سال در انگلستان به ثبت رسيد.

اولين اقدم بشر که در زمينه تهيه مخلوط مصنوعى از سنگ آهک و خاک رس براى تهيه سيمان ( آهک آبى ) صورت گرفت در فرانسه و ت

فهرست برخی ازمطالب:

مقدمه. 1

ساختمان شيمياي سيمان پرتلند. 14

توليد سيمان پرتلند: 14

روند توليد سيمان پرتلند: 14

دو راه براي توليد سيمان پرتلند: 15

خودگيري و سخت شدن مخلوط‌هاي سيماني: 15

عوامل موثر در خودگيري سيمان. 16

تركيبات شيميايي: 16

مقدار پخت: 16

حرارت محيط: 16

مدت انبار: 16

آب: 17

عوامل موثر در سخت شدن و استحكام سيمان: 17

مقدار آب: 17

مقدار سيمان: 17

زمان: 17

تركيبات شيميايي: 18

شرايط محيطي: 18

وزن مخصوص: 18

ميزان اختلاط: 18

انواع سيمان: 19

سيمان پرتلند معمولي (نوع 1): 19

سيمان پرتلند ممتاز (نوع 2): 19

سيمان پرتلند زودگير (نوع 3): 19

سيمان پرتلند كم‌حرارت (نوع 4): 20

سيمان پرتلند سولفات (نوع 5): 20

سيمان پرتلند روباره آهنگدازي (سرباره): 20

سيمان پرتلند سفيد: 21

سيمان پرتلند بنايي: 21

سيمان پرتلند ضدرطوبت: 21

سيمان پرتلند ضدآب: 22

سيمان با آلومين بالا: 22

سيمان پوزولاني: 22

خصوصيات فيزيكي و مكانيكي مخلوط‌هاي سيماني: 23

خصوصيات شيميايي مخلوط‌هاي سيماني: 23

انبار كردن سيمان. 24

انبار كردن در زير سقف: 24

انبار كردن در فضاي باز: 25

انبار كردن سيمان فله: 25

راهنما ي راهبري كارخانه سيمان. 25

بخش افزودني ها 25

پوزولان هاي طبيعي.. 26

خاكستر ذغال سنگ.... 27

سرباره كوره بلند دانه دانه شده 27

سيمان بنايي.. 28

استاندارد هاي مديريت كيفيت و تضمين كيفيت... 28

بخش كنترل فرايند. 29

كنترل فرايند. 29

مديريت بر موجودي هاي سيمان. 30

مقاومت سيمان. 31

هيدراته شدن پيش از موعد تركيبات داراي خواص هيدروليكي.. 32

بخش نگهداري.. 32

وضعيت هاي واماندگي.. 33


فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

سيمان 35 ص_1588742305_40293_7162_1798.zip0.20 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 20,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت