تحقیق باموضوع چالشهاي مسكن و تراكم ساختماني
تحقیق باموضوع چالشهاي مسكن و تراكم ساختماني

توضیحات :

تحقیق باموضوع چالشهاي مسكن و تراكم ساختماني

53صفحه قالب ورد قابل ویرایش

بخشی ازمتن:

امروزه در اكثر نقاط دنيا ساخت و ساز ساختمان با روشهاي گوناگون انجام مي شود به ويژه در ساختمانهاي كم طبقه استفاده از مصالحي غير از فولاد و بتن بسيار رايج شده كه اين امر به دلايل مختلفي از جمله:صرفه جويي اقتصادي در هزينه و همچنين در منابع،سبك سازي ساختمان به خاطر مقاومت در برابر زلزله،صرفه جويي و استفاده بهينه از انرژي،استفاده راحت تر و مزاياي بيشتر براي كاربر و …

در اين جزوه به مقالات ارائه شده در سمينارهايي كه در سالهاي 80-81 برگزار شده و بيشتر به مسائل مطرح شده در مربوط است،اشاره اي خواهد شد.

در ابتدا نگاهي به متاواي با عنوان چالشهاي مسكن و تراكم ساختماني از مهندس مسعود معتمدي مي اندازيم . «توسعه را فرايندي متعادل و پيوسته تعريف كرده اند كه نيازمند دگرگونيهاي ساختاري در مقاطع زماني ميان مدت و بلند مدت است.چنين فرايندي با رشدي پايدار مترادف است و هر نوع حركت مقطعي و پرشتاب ضد توسعه محسوب مي شود و زمينه اي براي برقراري ركودهاي بعدي فراهم مي كند«در واقع جمله فوق هدف نويسنده را از ارائه مقاله بيان مي كند:رشد پرشتاب در بخش مسكن در سالهاي اخير در كشور تك محصولي مثل ايران كه اغلب بخشهاي توليدي آن به دليل نبود زير ساختهاي لازم براي سرمايه گذاري بي رونق مي باشند مي توانند سبب بي ثباتي و ناپايداري، نوعي وازدگي،كم كاري و بيماري هلندي (منظور مسائل ناشي از فراواني بيش از حد ارز يا هر منبع ديگر در يك جامعه يا به بيان ديگر عرضة مازاد بر تقاضا است)شود – در كشور ما شتاب در سالهاي 60-1359و 75-1374 و 80 – 1378 و ركود در سالهاي 69-1367 و 77-1376 پيش آمده اند.

در ادامه مقاله رونق يافتن در سالهاي 80-1378 مورد بررسي قرار گرفته:

طي سالهاي 80-1378 بخش مسكن از رشدي 15 درصدي در سطح ملي برخوردار بوده كه در مقايسه با رشد 2 تا 3 درصدي خانوارها در سطح ملي،طبعاً رشد بالايي است.دليل اين امر را مي توان در رونق يافتن هر چه بيشتر فروش تراكم مازاد ساختماني دانست.

همچنين سرمايه گذاري بيش از حد نياز در تهران و توليد كمتر از تقاضاي بازار در مناطق ميان درآمد و كم درآمد مثل استان لرستان شده نيز نمي توان مفيد باشد.

در ادامه مقاله انتقاد از نبود حمايت از انبوه سازي و صاحبان املاك و كم اهميت بودن تراكم و جمعبندي و پيشنهادات مطرح شده است.

مقالة بتن سبك و عايق بتا استايرين از خانم ميترا پورمهر به معرفي نوعي بتن سبك به نام بتااستايرين پرداخته است:

بهره گيري از بتن سبك داراي مزاياي فني و اقتصادي زياد و هم داراي محدوديتهاي مهمي مثل پايين بودن مقاومت هاي برشي و كششي و …، عدم درگيري مناسب مفتول‌ها و مانند آن در بتن،جمع شدگي زياد و…مي باشد.بطور كلي بتااستايرين گونه‌اي خاص از بتن هاي EPS‌محسوب مي شود.

در بتن نوع EPS ، گرانولها يا خرده هاي دامنه بندي شده و بسيار سبك پلي استايرين (به نام يونوليت)در ملات بتن با روشهايي خاص در حالت نوعي اموسيون و شناور نگه داشته شده اند – به اين ترتيب مي توان به بتن هاي سبك و عايق (با وزن حجمي خشك برابر يا كمتر از 800)دست يافت.اين گروه از بتن ها در جهان شناخته شده اند و به ويژه در كشورهاي پيشرفته صنعتي موارد مصرف متعددي دارند. در منابع معتبر و بين المللي مانند ACI523‌نيز بتن هاي سبك حاوي پلي استارين معرفي شده‌اند.

بتن بتااستايرين با توجه به برخي شيوه هاي ابداعي،در داخل كشور بدون وابستگي به خارج قابل ساخت مي باشد.بهره گيري از سيستم هاي مركب از بتن سبك و عايق بتااستايرين و سازه هاي متناسب با آن مزاياي زياد دارد.از جمله اين مزايا مي توان به موارد زير اشاره كرد:

كاهش وزن ساختمان (بار مرده)،كاهش ابعاد پي ها و حجم كلي سازه،افزايش قابل توجه مقاومت و ايمني در برابر زلزله،صرفه جويي بالا در مصرف آهن،صرفه جويي در بتن معمولي مصرفي در اسكلت و فونداسيون،صرفه جويي درنيروي كار و مصالح مصرفي (با ضايعاتي كمتر)،سرعت و سهولت بيشتر در جريان حمل و نصب و اجرا ضمن كاهش زمان وهزينه هاي مربوط،ايجاد عايق مناسب كه سبب صرفه جويي در انرژي و هزينه هاي مربوط مي شود ،

فهرست برخی ازمطالب:

نوع سيستم:قاب بتني و پيش ساخته و سيستم پانل. 11

نوع سيستم: پانل هاي بزرگ پيش ساخته 11

جدول 2-1-. 32

جدول 3-1-. 32

جدول 4-1-. 33

فعاليت هاي گروه پيمان و رسيدگي. 41

مسكن اجتماعي. 45

مسكن استيجاري. 46

بخش خصوصي در احداث مسكن استيجاري. 50

بخش خصوصي تمايلي به ساخت و ساز مسكن هاي استيجاري از خود نشان نمي دهد زيرا در طي دوره هاي 70-1361 تنها 3 درصد از ساختمان هاي احداثي توسط بخش خصوصي به منظور اجاره بوده است.مشكلات مهمي از جمله هزينه هاي هنگفت تعمير و نگهداري و استهلاك واحدهاي مسكوني – مشكلات قانوني عدم تخليه مستاجرين فقدان واگذاري زمين ارزان قيمت به سرمايه گذاران در بخش احداث مسكن استيجاري و از همه مهمتر مطالبه وجوهي بنام ماليات بر مستغلات از سوي اداره دارايي از دلايل عدم مشاركت جدي بخش خصوصي در احداث مسكن استيجاري مي باشد. 51

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

چالشهاي مسكن و تراكم ساختماني 53 ص_1588737606_40270_7162_1762.zip0.05 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 20,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت